ΗΠΑ: Eιδικός εισαγγελέας απαγγέλλει κατηγορίες κατά του Ρώσου αναλυτή Ίγκορ Ντάντσενκο

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί ότι ο Ρώσος αναλυτής Ίγκορ Ντάντσενκο που βοήθησε στη σύνταξη του «φακέλου Στιλ», ισχυριζόμενος ότι υπήρχαν πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 με τη Ρωσία, κατέθεσε στο FBI ψευδή στοιχεία αναφορικά με τους ισχυρισμούς του αυτούς. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Ντάντσενκο «φέρεται να είπε ψέματα σχετικά με την πηγή των πληροφοριών που δόθηκαν στο FBI κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016».

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζόν Ντάρχαμ ανακοίνωσε σήμερα ότι το ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων απήγγειλε κατηγορίες κατά του Ρώσου αναλυτή Ίγκορ Ντάντσενκο.

Σύμφωνα με τον ειδικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο Ντάντσνεκο συγκέντρωνε στοιχεία που αποσκοπούσαν να εκθέσουν τον Τραμπ και απέκρυψε από το FBI τις επαφές που είχε με έναν Αμερικανό που σχετίζονταν με τους Δημοκρατικούς.

Στο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι ο Ντάντσενκο έψαχνε για στοιχεία σχετικά με υποτιθέμενες επαφές μεταξύ μελών του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ και της Ρωσίας, κατόπιν υπόδειξης του πρώην αξιωματικού των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Κρίστοφερ Στιλ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ την άνοιξη του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ