ΗΠΑ: Μεγαλοδικήγορος δολοφόνησε τον γιο του, ώστε ο άλλος γιος του να εισπράξει την ασφάλεια!

Ο Άλεξ Μέρντοχ διώκεται για τη δολοφονία του 22χρονου γιου του και της 52χρονης συζύγου του - Εθισμένος για χρόνια στα ναρκωτικά ο 54χρονος

Ένας εξέχων Αμερικανός δικηγόρος, που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολυπλόκαμης υπόθεσης εδώ και περίπου έναν χρόνο, διώκεται από σήμερα για τη δολοφονία της συζύγου του και του γιου του.

Ο Άλεξ Μέρντοχ, 54 ετών, φέρεται ότι σκότωσε τη σύζυγό του, Μάγκι, με ένα τουφέκι και τον έναν από τους γιους του, τον Πολ, χρησιμοποιώντας πιστόλι, στις 7 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που υιοθέτησε η Επιτροπή Ενόρκων στη Νότια Καρολίνα.

Την ημέρα εκείνη, ο Μέρντοχ τηλεφώνησε στην αστυνομία, εξηγώντας ότι βρήκε νεκρή την 52χρονη Μάγκι και τον γιο του, έναν φοιτητή ηλικίας 22 ετών, γαζωμένους από σφαίρες έξω από το εξοχικό σπίτι της οικογένειας.

Ο Άλεξ Μέρντοχ, που προέρχεται από μια γνωστή οικογένεια εύπορων και γνωστών δικηγόρων, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στο έγκλημα και τότε δεν θεωρήθηκε ύποπτος.

Τρεις μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, οι προβολείς έπεσαν και πάλι επάνω του, όταν επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του ώστε ο άλλος του γιος να εισπράξει την ασφάλεια ζωής. Ευρισκόμενος υπό πίεση, ομολόγησε ότι είχε ζητήσει από έναν πρώην πελάτη του να τον σκοτώσει, ώστε ο γιος του να πάρει αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αδέξιος δολοφόνος τον πυροβόλησε στο κεφάλι, αλλά προς μεγάλη ατυχία του Μέρντοχ, επέζησε.

Ο δικηγόρος του επίδοξου αυτόχειρα υποστήριζε τότε ότι ο Μέρντοχ ήταν επί 20 χρόνια εθισμένος στα οπιοειδή και ότι «έσπασε» μετά τον θάνατο της συζύγου και του γιου του.

Αστυνομία και εισαγγελία άρχισαν ωστόσο να εξετάζουν σε βάθος τις υποθέσεις του. Μήνα με τον μήνα, του ασκήθηκαν περισσότερες από 70 διώξεις για απάτες και τελικά προφυλακίστηκε. Φέρεται μεταξύ άλλων ότι καταχράστηκε τα χρήματα των πελατών του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργαζόταν, συνολικά 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Κατηγορείται επίσης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διακίνησης οπιοειδών.

Οι αρχές άνοιξαν ξανά τον φάκελο του θανάτου της οικιακής βοηθού του, το 2018. Εκείνη την εποχή ο Άλεξ Μέρντοχ ισχυριζόταν ότι η γυναίκα έπεσε από τη σκάλα αφού σκόνταψε στον σκύλο και ο θάνατός της θεωρήθηκε ατύχημα.

Μέχρι τώρα, δεν είχαν ακόμη ασχοληθεί με τον θάνατο της συζύγου και του γιου του. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τον «πρόδωσαν» οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στα ρούχα του και το κινητό τηλέφωνό του, που την ώρα της δολοφονίας τον τοποθετεί στο σημείο.

Το γεγονός ότι ο Μέρντοχ προερχόταν από μια ισχυρή οικογένεια (ο πατέρας, ο παππούς και ο προπάππος του ήταν εισαγγελείς στη Νότια Καρολίνα επί 87 χρόνια συνολικά), πυροδότησε πολλές εικασίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης περί συγκάλυψης. Ο Τύπος αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο γιος του ο Πολ ενεπλάκη το 2019 σε ένα δυστύχημα με σκάφος στο οποίο σκοτώθηκε μια νεαρή γυναίκα. Ο Πολ Μέρντοχ κατηγορήθηκε για «οδήγηση σκάφους σε κατάσταση μέθης που προκάλεσε τον θάνατο» όμως ποτέ δεν ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης του. Με τον θάνατό του, δύο χρόνια αργότερα, η υπόθεση αυτή μπήκε στο αρχείο.


 

Πηγή: skai.gr