ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση-Για «νεκρούς» και 23 τραυματίες κάνει λόγο η ασυνομία

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος που συμμετείχε ή παρακολουθούσε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη πόλη Γουόκεσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλώντας «θανάτους», ενώ 11 ενήλικοι και 12 παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Νταν Τόμσον.

Υπάρχουν «νεκροί», ανέφερε ο αργηγός της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το περιστατικό, για το οποίο οι αρχές ακόμη προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Απέφυγε να διευκρινίσει πόσοι είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.

Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί.

Είπε πως ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει συλληφθεί και κρατείται από την αστυνομία.

Ανέφερε πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο κύριος Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel και άλλα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα, που απέχει κάπου 32 χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι, τραυματίζοντας πολλούς.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα προς τα νώτα ανθρώπων που παρελαύνουν. Σε δεύτερο βίντεο, αστυνομικοί εικονίζονται να πυροβολούν εναντίον του αυτοκινήτου προτού πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την Τζέρναλ Σέντινελ.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε τον κρότο του αυτοκινήτου καθώς έπεφτε πάνω στους ανθρώπους και κατόπιν κραυγές και ουρλιαχτά των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ