ΗΠΑ: Αρνητής της μάσκας νόσησε από κορωνοϊό -Τώρα παροτρύνει τον κόσμο να φορά μάσκα (vid)

Ένας αρνητής της μάσκας που πίστευε ότι ο κορωνοϊός ήταν απλώς ένα «πολιτικό» κόλπο απηύθυνε μια συναισθηματική έκκληση στους σκεπτικιστές, ενώ βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται καθώς νόσησε σοβαρά από τον ιό.

Σε βίντεο που κοινοποίησε ένας φίλος του στα social media ο Τσακ Στέισι παραδέχεται ότι έκανε λάθος για την πανδημία που σκότωσε 1,8 εκατομμύρια παγκοσμίως. «Δεν πίστευα ότι οι μάσκες θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Εκανα λάθος.»

 

 

Ο 50χρονος είπε στο CNN ότι όταν ξεκίνησε η πανδημία θεωρούσε ότι ο ιός ήταν σαν μια πολύ κακή γρίπη και δεν έλαβε πολλές προφυλάξεις για να προστατευθεί. «Δεν φορούσα μάσκα. Θα έπρεπε. Δεν το έκανα», λέει ο Stacey έχοντας σωλήνες οξυγόνου στη μύτη του.

Στο βίντεο φαίνεται να λέει: «Πίστευα ότι αυτή ήταν μόνο η γρίπη, ότι ήταν πολιτική. Δεν πίστευα ότι μια μάσκα θα βοηθούσε.» 

Στη συνέχεια παλεύοντας να αναπνεύσει επισημαίνει ότι «δεν θέλετε να καταλήξετε σαν εμένα. Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί ίσως χρειαστεί να με διασωληνώσουν».

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και η γυναίκα του, ωστόσο έχει πιο ήπια συμπτώματα.

«Εάν φοράτε μάσκα μπορεί να μειώσετε τις πιθανότητές σας να νοσήσετε ακόμη και κατά 5 τοις εκατό, απλώς φορέστε μάσκα», λέει μετανιωμένος. «Κάνε το για τα παιδιά σας, για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάν’ το για τον εαυτό σου», τονίζει ακόμη ο Στέισι. 

Πηγή: CNN