Αρνητικά μηνύματα των ΗΠΑ στην Τουρκία για τα F-16

Mπορεί οι διαβουλεύσεις- διαπραγματεύσεις Τουρκίας κι Αμερικής σε τεχνικό επίπεδο να βαίνουν ομαλώς εντούτοις τα μηνύματα που λαμβάνει η Άγκυρα από πολιτικής, κυρίως, πλευράς τόσο από τη αμερικανική κυβέρνηση όσο κι από το Κογκρέσο δεν είναι ιδιαίτερα θετικά

Συνεχίζουν να φθάνουν αρνητικά μηνύματα για τα F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουκία η οποία με βάση αυτό προσπαθεί να ισοσκελίσει, με προκλητικές δηλώσεις, τους s-300 με τους -400.

Όπως συνόψισε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μπορεί οι διαβουλεύσεις- διαπραγματεύσεις Τουρκίας κι Αμερικής σε τεχνικό επίπεδο να βαίνουν ομαλώς εντούτοις τα μηνύματα που λαμβάνει η Άγκυρα από πολιτικής, κυρίως, πλευράς τόσο από τη αμερικανική κυβέρνηση όσο κι από το Κογκρέσο δεν είναι ιδιαίτερα θετικά, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τον εκνευρισμό της γείτονος.

Ενδεικτικά, σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για άλλη μια φορά προσπάθησε να ισοσκελίσει τους s-300 με τους -400.

Από την άλλη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζει στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ πόσο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία δεδομένου του μεγέθους της ως στρατιωτική δύναμη, υποβαθμίζοντας την Ελλάδα που υποστηρίζεται από αυτές.

Πηγή: skai.gr