ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ύποπτο για τη σφαγή της 4ης Ιουλίου

Εάν κριθεί ένοχος, ο Ρόμπερτ Κρίμο, 21 ετών, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμία πιθανότητα αποφυλάκισής του υπό όρους, τόνισε ο Έρικ Ράινχαρτ, ο εισαγγελέας της κομητείας Λέικ.

Στον ύποπτο για τη σφαγή κατά τη διάρκεια παρέλασης για την αμερικανική εθνική εορτή στην πόλη Χάιλαντ Παρκ (Ιλινόι) απαγγέλθηκαν χθες Τρίτη κατηγορίες για επτά δολοφονίες, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της κομητείας Λέικ, βόρεια του Σικάγου.

Εάν κριθεί ένοχος, ο Ρόμπερτ Κρίμο, 21 ετών, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμία πιθανότητα αποφυλάκισής του υπό όρους, τόνισε ο Έρικ Ράινχαρτ, ο εισαγγελέας της κομητείας Λέικ. «Αυτές δεν είναι παρά οι πρώτες από τις πολλές κατηγορίες σε βάρος του κ. Κρίμο», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο νεαρός κατηγορείται πως άνοιξε πυρ με «ισχυρό» τουφέκι από ταράτσα εμπορικού καταστήματος εναντίον πλήθους ανθρώπων που παρακολουθούσαν μαθητική παρέλαση, μετατρέποντας τη γιορτή της ανεξαρτησίας της Αμερικής σε εθνική τραγωδία.

Ο «Μπόμπι» Κρίμο θα παραμείνει προφυλακισμένος χωρίς δυνατότητα απελευθέρωσής του υπό περιοριστικούς όρους, πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Η πρώτη του εμφάνιση ενώπιον δικαστηρίου θα γίνει αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ