Κλείσιμο

ΗΠΑ: Αναβολή στην απόφαση για τον Τραμπ - Πιθανή η συνεδρίαση των ενόρκων την Πέμπτη

Η νέα αναβολή πυροδότησε μια αναταραχή εικασιών για το λόγο που δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των ενόρκων

Οι ένορκοι του δικαστηρίου στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, που αναμενόταν να αποφασίσουν σήμερα, Τετάρτη, για την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ειδοποιήθηκαν ότι δεν θα συνεδριάσουν σήμερα, χωρίς να είναι σαφές για ποιον λόγο, αναφέρει η ιστοσελίδα Guardian.

Ωστόσο, είναι πιθανό να εξετάσει ποινικές διώξεις κατά του Τραμπ, αύριο Πέμπτη.

Η νέα αναβολή πυροδότησε μια αναταραχή εικασιών μεταξύ των προσκείμενων στον Τραμπ, συμβούλων που ρωτούσαν εάν η αναβολή αυτή σηματοδοτεί αδυναμίες στην υπόθεση ή αν θα ακολουθήσουν περισσότερα καταδικαστικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Τραμπ κατηγορείται από τον Δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν για υπόθεση στην οποία, το 2016 φέρεται μέσω του πρώην δικηγόρου του να έδωσε το ποσό των 130 χιλιάδων δολαρίων στην τότε πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς για να μη μιλήσει και να μην αποκαλύψει τις σχέσεις που διατηρούσε μαζί του δεδομένου ότι βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Guardian, ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει «σόου» σε περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες από το σώμα ενόρκων του Μανχάταν και σχεδιάζει να εμφανιστεί στο δικαστήριο με χειροπέδες.

Πηγή: skai.gr