Κορυφαίος ιολόγος στη Γερμανία: Νέοι περιορισμοί το φθινόπωρο, αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμένοι

Ο κορυφαίος ιολόγος της Γερμανίας Κρίστιαν Ντρόστεν εκτιμά ότι οι περιορισμοί των κοινωνικών επαφών θα είναι και πάλι απαραίτητοι το φθινόπωρο εάν δεν αυξηθεί το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων, διαφορετικά θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί από τον Οκτώβριο.

«Το ποσοστό νοσηλείας νοσούντων από την κυρίαρχη στην Γερμανία παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού είναι πολύ υψηλό και το ποσοστό εμβολιασμών πολύ χαμηλό και πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί», τόνισε σήμερα στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

«Εκτιμώ ότι κοινωνικές επαφές θα πρέπει να περιοριστούν ξανά το φθινόπωρο λόγω της πανδημίας της COVID-19. Αυτό το προγνωστικό μοντέλο προβλέπει ότι τον Οκτώβριο οι πολίτες θα πρέπει να μειώσουν τις κοινωνικές τους επαφές κατά 10% και τον Νοέμβριο κατά 30%», είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, βασιζόμενος σε ένα μαθηματικό μοντέλο του Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

«Τα αποτελέσματα μελέτης στην Μεγάλη Βρετανία έδειξαν ότι το ποσοστό νοσηλείας εξ αιτίας της παραλλαγής Δέλτα, η οποία κυριαρχεί στη Γερμανία, είναι σημαντικά υψηλότερο από το αναμενόμενο. Ωστόσο, μπορεί κανείς να αποφύγει αυτήν την κατάσταση εάν εμβολιαστεί. Τα διαγνωστικά τεστ αποτελούν απλώς ένα βοηθητικό μέσον. Πρέπει να εργαστούμε οπωσδήποτε όλοι στην κοινωνία ώστε να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασθέντων. Το τρέχον ποσοστό 61% πλήρως εμβολιασμένων στην Γερμανία δεν είναι αρκετό», τόνισε ο κορυφαίος Γερμανός ιολόγος στη συνέντευξή τους στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ