Ινδία: 8χρονη κληρονόμος «δυναστείας κοσμημάτων» εγκαταλείπει τα εγκόσμια και γίνεται μοναχή

Δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ τηλεόραση, ταινίες και είχε πάει ποτέ σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια, λένε όσοι γνωρίζουν το παιδί

Ένα οκτάχρονο κορίτσι στην Ινδία δυνητικά κληρονόμος μιας περιουσίας με διαμάντια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων...απαρνιέται τα πλούτη και τα εγκόσμια προκειμένου να γίνει καλόγρια σε μια αυστηρή θρησκευτική τάξη.

Η Devanshi Sanghvi ήταν, μέχρι αυτή την εβδομάδα, κληρονόμος της επιχείρησης κοσμημάτων Sanghvi and Sons στη δυτική πόλη Surat, γνωστή ευρύτερα ως «Diamond City» εμπορική επιχείρηση με εξέχουσα θέση στο παγκόσμιο εμπόριο πολύτιμων λίθων.

Η οικογένειά της είναι επίσης μέλη της πίστης των Τζαϊν, μιας μικρής αλλά αρχαίας ινδικής θρησκείας που κηρύττει την ειρήνη, την αυστηρή χορτοφαγία και την αγάπη για όλα τα πλάσματα μεγάλα και μικρά.

Αυτή την εβδομάδα, τιμήθηκε μια τετραήμερη τελετή στην οποία και ανακοινώθηκε επίσημα η επιλογή της.

Εν συνεχεία αποχώρησε με μια άμαξα που έσερνε ένας ελέφαντας, σύμφωνα με φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Aφού έφτασε στον ναό, αντάλλαξε τα περίτεχνα ρούχα της με ένα απλό λευκό βαμβακερό ρούχο.

Προηγουμένως είχε ξυρίσει τα μαλλιά της.

Η Sanghvi ήταν γνωστή μεταξύ των μελών της κοινότητας Jain του Surat για την ευσέβειά της ακόμη και ως μικρό παιδί, σύμφωνα με έναν μάρτυρα στην τελετή της Τετάρτης, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Η Devanshi δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ τηλεόραση, ταινίες και δεν έχει πάει σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια», είπαν, προσθέτοντας ότι το κορίτσι είχε τακτική παρουσία στις τελετές του ναού.

Η 8χρονη είναι ένα από τα νεότερα άτομα που "παίρνουν σχήμα" και εγκαταλείπουν τα εγκόσμια και να ασπαστούν τον μοναχισμό των Τζαϊν.

Πηγή: Daily Mail
TAGS: Ινδία