Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός έδιωξε το σύμβουλό του για ομοφοβικά σχόλια - «Δεν μπορώ ούτε να τους κοιτάζω»

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά «εξωφρενικά» και «εντελώς ασύμβατα» με τις πολιτικές της κυβέρνησής του

Την αποπομπή του συμβούλου του αποφάσισε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα λόγω υποτιμητικών σχολίων για τα ζευγάρια ΛΟΑΤKI.

Ο κυβερνητικός σύμβουλος Masayoshi Arai φέρεται να είπε ότι δεν θα ήθελε να ζει δίπλα σε ανθρώπους που έχουν συνάψει σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου, ούτε καν να τους κοιτάζει. Ο Arai προειδοποίησε επίσης ότι η έγκριση του γάμου ομοφυλοφίλων στην Ιαπωνία θα οδηγούσε πολλούς στην εγκατάλειψη της χώρας, αναφέρει το BBC.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά «εξωφρενικά» και «εντελώς ασύμβατα» με τις πολιτικές της κυβέρνησής του.

Η Ιαπωνία είναι το μόνο έθνος της G7 που δεν αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Ωστόσο, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες υποστηρίζουν τον γάμο ομοφυλοφίλων. Ορισμένα ομόφυλα ζευγάρια έχουν επίσης καταθέσει αγωγές σε όλη την Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων παραβιάζει το σύνταγμα της χώρας.

Πριν από την αποπομπή του συμβούλου, ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για θέματα που αφορούν τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων στο κοινοβούλιο. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά λόγω των πιθανών επιπτώσεων στις παραδοσιακές οικογενειακές δομές.

Η παραίτηση έρχεται καθώς τα ποσοστά δημοτικότητας του Φούμιο Κισίντα έχουν πέσει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες

Οι δηλώσεις του Arai που προκάλεσαν την αποπομπή του έγιναν στους δημοσιογράφους όταν είπε πως «δεν θα του άρεσε αν [τα ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ] ζούσαν δίπλα του» και πως «δεν θέλει καν να τα βλέπει». Πρόσθεσε ότι αυτό θα «άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο είναι η κοινωνία» και ότι «αρκετοί άνθρωποι θα εγκατέλειπαν αυτή τη χώρα», σύμφωνα με το Kyodo News.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να απαντήσει: «Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και υλοποιούμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Πηγή: skai.gr