Πληθωρισμός

Στο 2,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 4,3% στην Ευρωζώνη

Επιτέλους μονοψήφιο στον πληθωρισμό τροφίμων 8% στην Ελλάδα 8,8% στην ευρωζώνη - Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 2,4% ετησίως από το 3,5% του Αυγούστου

Κλείσιμο

Η Τουρκία ζητεί από τις ΗΠΑ να αγοράσει 40 μαχητικά F-16

«Γέφυρες» με τις ΗΠΑ επιχειρεί να ρίξει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Άγκυρα φέρεται να έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και τον εκσυγχρονισμό ακόμη 80 μαχητικών.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινητοποίησε την Άγκυρα ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα έδινε το πράσινο φως για μια τέτοια αγορά.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι εάν οι ΗΠΑ αρνηθούν, τότε ο Ερντογάν θα έχει την δικαιολογία να στραφεί προς τη Μόσχα προκειμένου να αγοράσει να αγοράσει ρωσικά μαχητικά και νέα οπλικά συστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ήθελε να παραλάβει από τις ΗΠΑ 100 μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 και ήταν συμπαραγωγός χώρα, αλλά τελικά η Ουάσιγκτον πέταξε την Άγκυρα εκτός προγράμματος και εφάρμοσε κυρώσεις σε βάρος της, μετά την προμήθεια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Πηγή: skai.gr