Η Τεχεράνη δίνει 150.000 δολάρια ανά οικογένεια για το αεροσκάφος που κατέρριψε

Η Τεχεράνη θα διαθέσει 150.000 δολάρια ανά οικογένεια για τα 176 θύματα του ουκρανικού αεροπλάνου που κατέρριψε κατά λάθος τον Ιανουάριο μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση 150.000 δολαρίων ΗΠΑ ή του ισόποσου σε ευρώ το συντομότερο δυνατόν στις οικογένειες και τους επιζώντες καθενός από τα θύματα της συντριβής του ουκρανικού αεροπλάνου», αναφέρεται σε κυβερνητική δήλωση, σύμφωνα με το IRNA.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν κατά λάθος το αεροπλάνο της Ukraine International Airlines λίγο μετά την απογείωσή του, θεωρώντας εσφαλμένα πως επρόκειτο για πύραυλο, σε μια περίοδο υψηλής διπλωματικής έντασης με τις ΗΠΑ.

Πέντε ημέρες νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν σκοτώσει τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί με επίθεση μη επανδρωμένου αεροπλάνου τους στο Ιράκ, μετά από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο ιρανός υπουργός Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης Μοχαμάντ Εσλαμί δήλωσε σήμερα μιλώντας στην κρατική τηλεόραση πως η τελική έκθεση για τη συντριβή εστάλη στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Πολλά από τα θύματα ήταν καναδοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι του Καναδά.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ