Η Τεχεράνη διαψεύδει, οι Φρουροί της Επανάστασης πανηγυρίζουν για τα ιρανικά drones στην Ουκρανία - Βίντεο

«Το drone συνεχίζει την αποστολή του αλώβητο και καταστρέφει τους στόχους του»

Μπορεί το αυταρχικό καθεστώς της Τεχεράνης να διαψεύδει κατηγορηματικά ότι προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρά τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο οι Φρουροί της Επανάστασης, στο κανάλι τους στο Telegram πανηγυρίζουν για την αποτελεσματικότητα των ιρανικών drones στο Κίεβο! 

Όπως αναφέρεται, «οι Ουκρανοί έκαναν αξιοθαύμαστες προσπάθειες να καταστρέψουν ένα καμικάζι drone (Shahid-136) χρησιμοποιώντας ένα πολυβόλο και όποιο όπλο είχαν στα χέρια τους. Αλλά και πάλι το drone συνεχίζει την αποστολή του αλώβητο και καταστρέφει τους στόχους του».

»Όταν τα σύγχρονα και προηγμένα συστήματα του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να αναλάβουν προληπτική δράση, ο πύραυλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα εναντίον αυτού του ιρανικού drone...»

Η ανάρτηση συνοδεύεται από σχετικό βίντεο. Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η μόνη ανάρτηση στην οποία οι Φρουροί της Επανάστασης θριαμβολογούν για τα ιρανικά drones. 

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε το Σάββατο ότι «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει και δεν πρόκειται να προμηθεύσει όπλα για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου.

«Θεωρούμε ότι ο εξοπλισμός όποιας από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα παρατείνει τον πόλεμο» επέμεινε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πορτογάλο ομόλογό του Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο.
 

Πηγή: skai.gr