Η συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη που πέταξε στην Τεχεράνη με το μοιραίο Boeing (pic)

Η συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη που πέταξε στην Τεχεράνη με το μοιραίο Boeing (pic)

Τύχη βουνό είχε επιβάτης που ταξίδεψε από Λάρνακα προς Τεχεράνη και μετά είχε προγραμματισμένη πτήση για Τεχεράνη – Κίεβο με το μοιραίο Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines (UIA) που συνετρίβη και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 176 ανθρώπων. 

Όπως εξήγησε ο επιβάτης μιλώντας αποκλειστικά στο Sigmalive,  (τα στοιχεία του οποίου έχει στην κατοχή του ο ιστότοπος, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτονται) κατά την προσγείωση διαπίστωσε πρόβλημα και είπε σε συνεπιβάτη του ότι θα προτιμήσει διαφορετική εταιρεία για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον τελικό προορισμό. Ώρες αργότερα το Boeing 737 συνετρίβη...

Ο επιβάτης περιγράφει την εμπειρία του και λέει: «Ταξίδευα από το Κίεβο στην Τεχεράνη. Κατά την προσγείωση διαπίστωσα ότι το αεροπλάνο παρουσίασε πρόβλημα στην προσγείωση, καθώς αδυνατούσε να ελαττώσει ταχύτητα και προχωρούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σταματήσει αρκετά απότομα.
Είχα σχολιάσει στον συνεπιβάτη μου ότι μελλοντικά θα προτιμήσω διαφορετική αεροπορική εταιρεία. Ώρες αργότερα το ίδιο αεροπλάνο συνετρίβη. Απλά δεν το πίστευα! Εγώ έφτασα Τεχεράνη 1.05 τα ξημερώματα Τετάρτης. Ώρες αργότερα το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της απογείωσής του από Τεχεράνη προς Κίεβο, συνετρίβη στην Τεχεράνη». Ο επιβάτης επισημαίνει ότι δεν έχει την εμπειρογνωμοσύνη για να ταυτίσει το πρόβλημα που ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε με τη συντριβή του αεροσκάφους, ωστόσο αυτός αντιλήφθηκε το πρόβλημα στην ελάττωση ταχύτητας. 

Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο η κάρτα επιβίβασης του επιβάτη που αναχώρησε από Λάρνακα:

Πηγή: skai.gr