Η στιγμή της δολοφονίας φιλορώσου Ουκρανού αξιωματούχου - Δείτε βίντεο

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου, ωστόσο ο Ασκιάρ Λάισεφ άφησε την τελευταία του πνοή μέρες μετά στο νοσοκομείο

Τη στιγμή της έκρηξης του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ένας φιλορώσος Ουκρανός αξιωματούχος κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Η βομβιστική ενέργεια εναντίον του Ασκιάρ Λάισεφ πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου, ωστόσο ο θάνατός του επήλθε μετά από αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Ο Ασκιάρ Λάισεφ εργάστηκε για την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) προτού ενταχθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ που υποστηρίζεται από τη Μόσχα, ως επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών το 2014.

Μέλη της Εθνικής Αντίστασης της Ουκρανίας στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητό του, η οποία εξερράγη στις 11 Αυγούστου, σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης.

Ο Λάισεφ κατάφερε να μείνει ζωντανός από την έκρηξη, βγήκε από το αυτοκίνητό του, αλλά πέθανε μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης: 

Η Εθνική Αντίσταση δήλωσε: «Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία είναι επιβλαβής για την υγεία σας, επομένως κάθε προδότης έχει μάταιες ελπίδες ότι δεν θα του έρθει αντίποινα».

Το βίντεο της κάμερας ασφαλείας που κυκλοφόρησε, δείχνει το αυτοκίνητο του Λάισεφ να μετατρέπεται σε πύρινη σφαίρα στην οδό Σεφτσένκο, στο Σταρομπλίσκ στο Λουχάνσκ, το οποίο ελέγχεται από τη Ρωσία από τις αρχές Ιουλίου.

Ο Ασκιάρ Λάισεφ

Ασκιάρ Λάισεφ

Η τεράστια έκρηξη φτάνει ως τα σπίτια και απειλεί ακόμη και ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις αυλές τους ή στο πεζοδρόμιο. 

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Ουκρανών αξιωματούχων, υποστήριξαν ότι οι ειδικές δυνάμεις τους είναι πιθανό να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις.

Πηγή: skai.gr