Η SpaceX απέλυσε εργαζόμενους που διαφωνούσαν με tweets του Ίλον Μασκ

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές ορισμένοι εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν δηλώσει πως διαφωνούν με τα γραφόμενα του Ιλον Μασκ στο twitter, φέρεται πως πιέστηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις τους.

Εργαζόμενοι της SpaceX απολύθηκαν, αφού συνέταξαν και διένειμαν πιστολή, η οποία επέκρινε τον ιδρυτή της εταιρείας Ίλον Μάσκ αναφορικά μια σειρά από τουίτς του τα οποία και χαρακτήρισαν «ντροπιαστικά» και «προβοκατόρικα».

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές ορισμένοι εξ αυτών πιέστηκαν να υπογράψουν για αυτές.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, στην επιστολή αυτή ζητούσαν επίσης από τα υψηλόβαθμα στελέχη μία δραστική αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και γενικότερα στην κουλτούρα της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times, ο πρόεδρος της SpaceX παράλληλα έστειλε email, όπου έλεγε ότι η εταιρεία είχε εξετάσει και είχε απολύσει «έναν αριθμό υπαλλήλων» που σχετίζονται με την επιστολή.

Σημείωσε πως ο λόγος απόλυσης είναι ότι η επιστολή έκανε τους υπόλοιπους εργαζομένους να αισθανθούν άβολα, ότι τους είχε εκφοβίσει ή και ότι τους είχε εξαγριώσει, «διότι τους πίεζε να υπογράψουν κάτι που δεν ανταποκρινόταν στις απόψεις τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη επιστολή προς τα στελέχη της SpaceX έλεγε ότι ο Μασκ ήταν «αποδιοργάνωση και ντροπή» για την εταιρεία που ίδρυσε.

Με λίστα τριών αιτημάτων οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την SpaceX μέσω της επιστολής να απομακρυνθεί «γρήγορα και πλήρως από το προσωπικό brand του Μασκ», ενώ επίσης ζητούσε από τη διοίκηση της εταιρείας να αναβαθμίσει το εργασιακό περιβάλλον, ώστε να μπορούν να αισθάνονται όλοι ίσοι. Τέλος, απαιτούσε να καθοριστούν και να καταργηθούν όλες οι μορφές απαράδεκτης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο.

Πηγή: Reuters