Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner φτιάχνει γραμμή άμυνας στο Λουχάνσκ

«Ένα σύμπλεγμα οχυρωμάτων βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής στη γραμμή επαφής, σε πολλά επίπεδα », ανέφερε ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Πριγκόζιν που πρόσκειται στο Κρεμλίνο. 

Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner ξεκίνησε την κατασκευή μιας ενισχυμένης γραμμής άμυνας στην επαρχία Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, την οποία προσάρτησε τον Σεπτέμβριο η Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Ένα σύμπλεγμα οχυρωμάτων βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής στη γραμμή επαφής, που αποκαλείται συνήθως ‘γραμμή Wagner’», ανέφερε ο Ρώσος επιχειρηματίας που πρόσκειται στο Κρεμλίνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας του Concord.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για άμυνα σε πολλά επίπεδα», ωστόσο δεν έδωσε διευκρινίσεις για το μήκος της γραμμής αυτής, το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται ή τον χρόνο που θα χρειαστεί η κατασκευή της.

Ο 61χρονος Πριγκόζιν εκτίμησε ωστόσο ότι αυτή η γραμμή άμυνας δεν θα είναι «απαραίτητη» για να ανακόψει την πορεία του ουκρανικού στρατού, καθώς «απλώς και μόνο η παρουσία των μονάδων Wagner στη γραμμή του μετώπου είναι ήδη ένας αδιαπέραστος τοίχος».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Πριγκόζιν παραδέχθηκε ότι αυτός ίδρυσε, το 2014, την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία και ομολόγησε την δραστηριότητά της στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner θεωρείται εδώ και χρόνια ότι διεξάγει υπογείως την βρώμικη δουλειά του Κρεμλίνου σε διάφορα θέατρα επιχειρήσεων, γεγονός που η Μόσχα διαψεύδει.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε την «καριέρα» του ως προμηθευτής της κουζίνας του Κρεμλίνου, δραστηριότητα που του έδωσε το προσωνύμιο «μάγειρας του Πούτιν».

Πηγή: skai.gr