Χερσώνα: Οι Ρώσοι λένε ότι υπήρξαν δεκάδες θύματα από oυκρανική επίθεση στη Νοβά Καχόβκα

Πρόκειται για μια κοινότητα που ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα. Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χθες Δευτέρα το βράδυ είχε αποτέλεσμα να υπάρξουν «δεκάδες» θύματα στην ελεγχόμενη από τα ρωσικά στρατεύματα κοινότητα Νοβά Καχόβκα, στην περιφέρεια της Χερσώνας, ενώ ουκρανοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους ανέφεραν πως καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών στην κοινότητα αυτή.

Ο Βλαντίμιρ Λεόντιεφ, επικεφαλής της προσκείμενης στους Ρώσους πολιτικοστρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Χερσώνας, ανέφερε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS πως «δυστυχώς υπάρχουν θύματα, κάποιοι θάνατοι, μεγάλος αριθμός τραυματιών, ενώ δεκάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι».

Ο κ. Λεόντιεφ είπε στο ίδιο πρακτορείο πως οι τραυματίες διακομίστηκαν σε πολιτικό και στρατιωτικό νοσοκομείο και ότι η επίθεση προκάλεσε έκρηξη σε αποθήκες με λίπασμα και προκάλεσε ζημιές σε άλλα κτίρια.

Από την πλευρά του ο Σερχίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών της Οδησσού, ανέφερε πως η Νοβά Καχόβκα είναι πλέον «μείον» μια αποθήκη πυρομαχικών.

Πηγή: skai.gr