Η Ρωσία ζήτησε την “άμεση” αποκατάσταση μιας επίσημης σελίδας στο Facebook που συνδέεται με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, η οποία έχει μπλοκαριστεί επειδή δημοσίευσε “παράνομο περιεχόμενο”.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε χθες Κυριακή το βράδυ ότι απέστειλε επιστολή στη Meta, την καλιφορνέζικη εταιρεία στην οποία ανήκει το Facebook, ζητώντας “την άμεση άρση των περιορισμών στον επίσημο λογαριασμό” της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Βιέννη, αρμόδια για τις συνομιλίες για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Η αναστολή αυτού του λογαριασμού “αποτελεί μια ενέργεια λογοκρισίας” και “παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των πληροφοριών”, πρόσθεσε η Roskomnadzor.

Η εν λόγω σελίδα στο Facebook ανεστάλη την Παρασκευή με τη δικαιολογία ότι δημοσίευσε “παράνομο περιεχόμενο”, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Βιέννη, τον Κονσταντίν Γκαβρίλοφ. Ακόμη και σήμερα δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε αυτή.

Ο Γκαβρίλοφ δήλωσε χθες στο ρωσικό πρακτορείο Tass ότι η αποστολή χρησιμοποιεί τη σελίδα αυτή για να δημοσιεύει επίσημες ανακοινώσεις Ρώσων αξιωματούχων.

Η Meta δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το θέμα.

Τον Φεβρουάριο του 2021 είχε ανασταλεί ο λογαριασμός στο Twitter της ίδιας αποστολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις