Κλείσιμο

Η Milliyet βάζει την Ελλάδα στο κάδρο της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

«Δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει την αγάπη της Γαλλίας και της Ελλάδας για το PKK»

Η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» με άρθρο του Τούντζα Μπενγκούν εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (13/11) στην πλατεία Ταξίμ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη για τον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου στον ΣΚΑΪ, ενώ κάνει λόγο για στρατόπεδα τρομοκρατίας του PKK στο Λαύριο.

Αναλυτικά το άρθρο του Τούντζα Μπενγκούν στη «Milliyet»:

«Η άθλια επίθεση στο Ταξίμ, μαζί με το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και των παραγώγων της, αποκάλυψε επίσης πόσο χρήσιμο εργαλείο μπορεί να αποτελέσει. 

Από τη στιγμή που εντοπίζεται η οργάνωση, η ταυτότητα και η αφετηρία του βομβιστή, γίνεται πλέον λόγος για το ποιος, ποια χώρα ή υπηρεσία πληροφοριών βρίσκεται πίσω του. Στο πλαίσιο αυτό, η λίστα των συνήθων υπόπτων είναι αρκετά υψηλού επιπέδου, με τις ΗΠΑ και τη CIA να πρωτοστατούν, (ακολουθούμενες από) την Ελλάδα, το Ιράν και τη Γαλλία

Οι βρώμικες σχέσεις καθενός τους με την τρομοκρατική οργάνωση είναι γνωστές και απροκάλυπτες. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ, που εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, και μάλιστα αποκαλούν την τρομοκρατική ομάδα «χερσαία δύναμη μου στη Συρία», δεν το κρύβουν έτσι κι αλλιώς!

Ομοίως, δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει την αγάπη της Γαλλίας και της Ελλάδας για το PKK, ειδικά τα στρατόπεδα τρομοκρατίας στο Λαύριο, στα εδάφη τους. Επομένως, όταν αναφέρεται το σχέδιο του βομβιστή να διαφύγει στην Ελλάδα ή να απαχθεί εκεί, το ερώτημα που έρχεται στο προσκήνιο είναι το εξής: Τι συμβαίνει γείτονα; τι γίνεται;

Ναι, ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε κάποια λόγια όπως: «Δεν επιτρέπουμε να εισέλθουν τρομοκράτες στα εδάφη μας. Η Ελλάδα φυλάει πολύ καλά τα σύνορά της, κανείς δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα. Επομένως, η Ελλάδα δεν δέχεται ποτέ τρομοκράτες στο έδαφός της» αλλά αυτά που είπε είναι περισσότερο του τύπου: «αν το πιστέψεις...». 

Κι αυτό επειδή, εδώ και χρόνια, οι τρομοκρατικές οργανώσεις ASALA, PKK, DHKP-C, MLKP φιλοξενούνται στη χώρα τους, εκπαίδευαν τρομοκράτες σε στρατόπεδα και, ως αποτέλεσμα των αποφασιστικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ας ερωτηθεί ο άνθρωπος (σ.σ. ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη): 

Ποιος πήρε τότε υπό την προστασία του τον ηγέτη των τρομοκρατών Abdullah Öcalan ενώ έψαχνε για καταφύγιο κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης από τη Συρία; και, όταν παρεμποδίστηκε, ποιος ήταν τόσο απερίσκεπτος να τον μεταφέρει λαθραία στην Κένυα και να τον κρύψει στην πρεσβεία του; Και εξάλλου, ποιος φιλοξενούσε μέλη της FETO μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου;

Ο Metin Ersöz, πρώην αξιωματικός πληροφοριών που κατείχε κρίσιμες θέσεις στο παρελθόν, αξιολογεί τις βρώμικες σχέσεις της Ελλάδας, που φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις και τρομοκράτες, σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Istiklal: 

«Γνωρίζουμε πώς το PKK έχει εκπαιδευτεί στο στρατόπεδο του Λαυρίου εδώ και χρόνια, και τη σχέση της ελληνικής υπηρεσίας με την τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία.

Η Ελλάδα εδώ και χρόνια ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες που έχουν στόχο να υπονομεύσουν τον τουρκικό τουρισμό. Τώρα πήρε πίσω της (στο πλευρό της) και τις ΗΠΑ. Επίσης, ονόματα όπως οι Menendez και Pelosi, το ελληνικό, το αρμενικό και το λόμπι της FETO στις ΗΠΑ, τους υποστηρίζουν πλήρως. Ιδιαίτερα ο Menendez, οι διασυνδέσεις του στο Πεντάγωνο, άνοιξαν το δρόμο για αυτό το κίνημα. Αυτές είναι πολιτικές που ενθαρρύνουν την τρομοκρατία. Στις εκπαιδεύσεις του PKK υπήρχαν δηλώσεις του τύπου «Πρέπει να χύσετε αίμα, πρέπει να πεθάνετε».

Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ρόλο στην προδοτική επίθεση;

«Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών είναι η πιο πρόθυμη υπηρεσία να ετοιμάσει τέτοιες υποδομές, και έχει κάνει (στμ: μπορεί να το έχει κάνει). Είναι αυτοί που θα προετοιμάσουν και θα στηρίξουν τις υποδομές στην περιοχή αυτήν τη στιγμή. Όπως και στο παρελθόν. 

Γνωρίζουμε ότι απόστρατοι Έλληνες αξιωματικοί πήγαν και παρείχαν εκπαίδευση εκρηκτικών στη Συρία. Αυτοί είναι γνωστοί. Ο Abdullah Öcalan τα είχε ήδη επιβεβαιώσει όταν συνελήφθη. Και πάλι όμως τα ξεχάσαμε αυτά. Η ελληνική υπηρεσία έχει μόνο έναν στόχο: την Τουρκία. 

Οι άνθρωποι πάνε για ύπνο και σκέφτονται τέτοια πράγματα. Όταν λοιπόν προέκυψε μια τέτοια ευκαιρία με τις διασυνδέσεις τους στην οργάνωση, θα την άρπαξαν. Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια, αυτή είναι η γνώμη μου. Θα έχει παράσχει γνώση και υποστήριξη (για το περιστατικό). 

Δεν εννοώ με την επιχειρησιακή έννοια, αλλά σίγουρα παρέχοντας πληροφορίες. Θα βοηθούσε επίσης τη γυναίκα να δραπετεύσει και να κρυφτεί... Διότι το γεγονός ότι επιλέχθηκε η οδός Istiklalκαι ότι μια τέτοια ενέργεια έγινε σε εποχή που ο τουρισμός βρίσκεται σε άνοδο, την (Ελλάδα) την συμφέρει περισσότερο».

Το σχέδιο απαγωγής του τρομοκράτη βομβιστή είναι επίσης παροχή υπηρεσιών;

«Δεν έχουν ολόκληρη την οργάνωση αλλά σίγουρα παρέχουν διευκολύνεις. Είναι αυτοί που βοηθούν την οργάνωση της δομής στη Συρία για εισόδους και εξόδους. Όπως ακριβώς υποστήριξαν τη FETO σε προηγούμενες τρομοκρατικές ενέργειες».

Θα μπορούσε να έχει υπάρξει συνεισφορά της CIA στην Ελληνική Υπηρεσία; 

«Υπάρχουν δομές μέσα στο Πεντάγωνο που μας ενοχλούν εδώ και χρόνια, όχι η CIA. Ήταν επίσης παρόντες στην αεροπορική βάση İnvirlik εκείνη τη νύχτα της εξέγερσης. Άτομα τράπηκαν σε φυγή, έφυγαν. Αυτοί που αντιμετωπίζουμε στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ είναι οι υπεργολάβοι τους, οι ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών και ασφάλειας.

Τώρα όλοι τους διώκονται στις ΗΠΑ για παράνομη εργασία. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι τα καθάρματα που έσφαξαν παιδιά και εκείνοι που προκάλεσαν και υποστήριξαν αυτή τη σφαγή είναι ξεκάθαρα. Το ότι λένε «δεν ήμασταν εμείς, δεν το κάναμε εμείς» δεν σημαίνει ότι δεν το έκαναν. 

Ως εκ τούτου, η τρομοκρατική οργάνωση και όσοι την υποστηρίζουν, την ντύνουν, την ταΐζουν, την ποτίζουν, την εξοπλίζουν, την προμηθεύουν με κάθε είδους εφόδια και συνεργάζονται μαζί της, θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε για την προδοτική αυτή πράξη».

Πηγή: skai.gr