Η κυβέρνηση Μαδούρο προτρέπει τους πολίτες να καταδικάσουν τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη, παρότρυνε χθες Δευτέρα τους πολίτες της λατινοαμερικάνικης χώρας να καταδικάσουν τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη την Παρασκευή, πηγαίνοντας να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στην πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Καράκας.

«Θα πάμε όλοι στην πρεσβεία του Ιράν» σε ένδειξη απόρριψης της «αισχρής δολοφονίας» του Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς, μορφής εξαιρετικά δημοφιλούς στο Ιράν, τόνισε η Τάνα Ντίας, βουλευτής του PSUV, του κόμματος του προέδρου Μαδούρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Προέτρεψε επίσης τους πολίτες της χώρας να πάνε στην πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Καράκας, όπου έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων, και να «καταδικάσουν αυτή τη στυγερή ενέργεια με την υπογραφή τους».

Το Ιράν συγκαταλέγεται στους θερμότερους υποστηρικτές της κυβέρνησης του Μαδούρο σε διεθνές επίπεδο, μαζί με τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα.

Χθες Δευτέρα, μια ανθρώπινη θάλασσα στην Τεχεράνη απέτισε φόρο τιμής στον υποστράτηγο Σουλεϊμανί, εξαιρετικά δημοφιλή στο Ιράν, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή μαζί με τον ηγέτη ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης και άλλους οκτώ ανθρώπους σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Μετά την επιδρομή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πολλαπλασίασε τις απειλές του προς την Τεχεράνη. Η κυβέρνηση του Ιράν ορκίστηκε από την πλευρά της «σκληρή εκδίκηση» για τον θάνατο του ανώτατου αξιωματικού των Φρουρών της Επανάστασης, σε στιγμή και τόπο που θα επιλέξει, κάνοντας σαφές πως εννοεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ