Η ενεργειακή κρίση οδηγεί τους Γερμανούς να παράγουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια

Στην εγκατάσταση μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας στα μπαλκόνια τους και την τοποθέτηση μικροσταθμών αιολικής ενέργειας στρέφονται οι Γερμανοί

Στη δική τους παραγωγή ενέργειας στρέφονται πολλοί Γερμανοί λόγω της ενεργειακής κρίσης. Η εγκατάσταση μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας και η τοποθέτηση μικροσταθμών αιολικής ενέργειας αποτελούν μερικές από τις λύσεις που ακολουθούν οι γερμανοί πολίτες προκειμένου να εξοικονομησουν ενέργεια και παράλληλα χρήματα. 

«Προσπαθεί κανείς να εξοικονομήσει κάτι και τα χρήματα που εξοικονομούνται μένουν απλός στο λογαριασμό, έτσι μπορούν να εξοικονομηθούν για ένα τέτοιο ηλιακό σύστημα σαν αυτό» αναφέρει ο Γιούργκεν Λοός, ο οποίος πρόσφατα εγκατέστησε ηλιακούς συλλέκτες στο μπαλκόνι του. 

Όπως αποκαλύπτει σχετικό ρεπορτάζ της DW - Greek, συνεχώς αυξάνεται η ζήτηση και για τις μικροανεμογεννήτριες.

Γερμανία

«Αυτή τη στιγμή έχουμε όφελος περίπου 3.500 κιλοβατώρες που μπορούμε να τροφοδοτήσουμε το σπίτι. Σε τιμή περίπου 50 σεντ ανά κιλοβατώρα. Δηλαδή 1.750 ευρω.Από άποψη χρημάτων είμαστε αυτάρκεις γι΄αυτό το σύστημα» αναφέρει ο Τόμας Μπρέμερ, ιδιοκτήτης ανεμογεννήτριας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι μεγάλοι προμηθευτές ενέργειας βλέπουν ήδη τα κέρδη τους να μειώνονται γι αυτό και συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην εγκαθιστούν μικρούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον υπάρχουν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει ορισμένα από αυτά.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της DW - Greek

Πηγή: DW