ΚΑΙΡΟΣ

Η εμβληματική φωτογραφία του G7

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, λένε, και μερικές φορές έχουν δίκιο.

Στην σύνοδο κορυφής του G7 στον Καναδά, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έμεινε αμετακίνητος στις προστατευτικές πολιτικές που ακολουθεί ως αντίμετρα για τις «άδικες» – όπως τις χαρακτηρίζει – πρακτικές των εμπορικών εταίρων της Αμερικής, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε.

Σε φωτογραφία που μάλλον συμβολίζει την σύνοδο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλά στον κ. Τραμπ, ο οποίος τον κοιτά ελαφρώς περιπαικτικά, καθήμενος.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ γέρνει προς τον αμερικανό πρόεδρο, σαν να προσπαθεί να στηρίξει τον κ. Μακρόν, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στέκεται, πιο ουδέτερος, παραδίπλα.

Δίπλα στον κ. Τραμπ φαίνεται ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ένα από τα «γεράκια» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο οικονομικός σύμβουλός του Λάρι Κάντλου «κρύβει» την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η φωτογραφία, που ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αναρτήθηκε από τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο Twitter, Ελήφθη από τον Ζέσκο Ντενζέλ, έναν από τους φωτογράφους της γερμανικής κυβέρνησης.Πηγή: skai.gr