Η Disney προσλαμβάνει δημιουργούς TikTok — Οι προϋποθέσεις για τους υποψήφιους

Τη Δευτέρα, η εταιρεία Disney ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει δύο συντονιστές περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να «επεκτείνει την παρουσία του DPEP (Disney Parks, Experiences and Products) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» – ειδικά στο TikTok.

Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα εργάζονται στο Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα και στην Disneyland στο Anaheim της Καλιφόρνια, αντίστοιχα.

Η θέση απαιτεί γνώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ, την επεξεργασία βίντεο και πάθος να βρίσκονται στα πάρκα της Disney.

Ωστόσο η μεγαλύτερη απαίτηση για το ρόλο είναι οι νέοι συντονιστές να είναι γνώστες στις τάσεις των πλατφορμών.

Το Disney Parks χρησιμοποιεί το TikTok, την πλατφόρμα με τους περισσότερους ακόλουθους στα 4,1 εκατομμύρια, για να μοιραστεί κρυφές λεπτομέρειες, αποκλειστικές εμπειρίες επισκεπτών και τις απόψεις των μελών της ομάδας μέσα από τα πάρκα.

«Ο στόχος είναι να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να χτίσουμε την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση της επωνυμίας στο κοινό, καθώς και να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη απήχηση και δυνατότητα κοινής χρήσης μέσω μιας συναρπαστικής οπτικής αφήγησης και περιεχομένου», αναφέρει η ανάρτηση εργασίας.

Η εργασία στα πάρκα της Disney έχει επίσης τα προνόμιά της – οι εργαζόμενοι λαμβάνουν αποκλειστικές εκπτώσεις, προσιτή παιδική φροντίδα και 100% κάλυψη των διδάκτρων για επιλεγμένα κολέγια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ωστόσο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν, σχδεόν 32.000 το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η πλειοψηφία είχε απασχοληθεί από το τμήμα πάρκων, εμπειριών και προϊόντων της εταιρείας.

Δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων λόγω Omicron, τώρα μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για να εργαστείτε σε θεματικά πάρκα υψηλής επισκεψιμότητας.

Και τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια της Disney παρακολουθούνται επί του παρόντος για πρόσφατα κρούσματα από το CDC και η Disneyland του Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει κλειστή έως τις 20 Ιανουαρίου για να μετριαστεί η εξάπλωση του ιού.

Στις ΗΠΑ, τα πάρκα, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και απαιτούν από τους επισκέπτες να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: CNBC