Η Bild «στολίζει» τον Μπόρις Τζόνσον για τις διακοπές στην Κάρυστο

Η εφημερίδα γράφει πως ενώ ο Τζόνσον απολαμβάνει τοπικές λιχουδιές και τη θρυλική σπανακοτυρόπιτα, πολλοί Βρετανοί είναι αντιμέτωποι με σημαντικές ανατιμήσεις.

Στις διακοπές του Μπόρις Τζόνσον στην Κάρυστο, λίγο πριν αποχωρήσει και επίσημα πλέον από την Ντάουνιγκ Στριτ και την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Μια εβδομάδα πέρασε η οικογένεια Τζόνσον στην Κάρυστο της Εύβοιας, γλεντώντας σε ταβέρνες με φίλους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού Χένρι Νιούμαν» αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας ειδική μνεία στη στάση της παρέας του Μπόρις Τζόνσον σε στέκι της περιοχής «απολαμβάνοντας μενού με παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής, θρυλικής σπανακοτυρόπιτας».

«Η οικογένεια Τζόνσον εθεάθη να κάνει διακοπές όλη την εβδομάδα σε διάφορες παραλίες και παραθαλάσσια εστιατόρια, λίγες ώρες οδικώς από το σπίτι του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, στο Χόρτο».

Την ίδια ώρα όμως οξεία είναι η κριτική στην πατρίδα του. «Όπως και στη Γερμανία έτσι και στη Μεγάλη Βρετανία πολλοί πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν τις σημαντικές ανατιμήσεις κι έτσι φέτος δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν διακοπές για μεγάλα χρονικά διαστήματα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: DW / Δήμητρα Κυρανούδη