Η Αλβανία παρέδωσε την προεδρία της «Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου» στη Γεωργία

Τις καλές σχέσεις της Γεωργίας με την Αλβανία απέδειξε μία κίνηση η οποία έγινε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Τι συνέβη; Η Αλβανία παρέδωσε την προεδρία της «Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου» στη Γεωργία.

Η θητεία της Γεωργίας στην προεδρία άρχισε κατά την 43η Σύνοδο του του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 30 Ιουνίου 2021. Στη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Νταβίτ Ζαλκαλιάνι ευχαρίστησε την Αλβανία για το έργο της κατά τη διάρκεια της προεδρίας της  και επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Γεωργίας για γόνιμη συνεργασία με τα κράτη μέλη τους επόμενους έξι μήνες. «Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για την εξάλειψη των προκλήσεων που παραμένουν στον οργανισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος της περιοχής μας», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Υπουργός Εξωτερικών.

Η Οικονομική Συνεργασία του Εύξεινου Πόντου ενώνει τη Γεωργία, την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία, την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Τουρκία και την Ουκρανία και ιδρύθηκε το 1992.Ο οργανισμός εστιάζει σε πολυμερείς πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση της συνεργασίας, της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου.

Πηγή: skai.gr