Σάλος για τα μαθήματα σκοποβολής με στόχο Αφροαμερικανό σε αστυνομικό τμήμα της Τζόρτζια

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βίλα Ρίκα, Μάικλ Μανσούρ, δήλωσε πάντως ότι οι "στόχοι με μαύρους άνδρες χρησιμοποιούνται σε όλη την Τζόρτζια για εκπαίδευση"

Σάλο προκάλεσαν φωτογραφίες που δείχνουν το αστυνομικό τμήμα Βίλα Ρίκα στην Ατλάντα της Τζόρτζια να διεξάγει μαθήματα σκοποβολής με στόχους έναν Αφροαμερικανό. Τις φωτογραφίες ανήρτησε το ίδιο το αστυνομικό τμήμα στο Facebook. 

Μετά το σάλο οι φωτογραφίες κατέβηκαν, ενώ στο αστυνομικό τμήμα διεξάγεται εσωτερική έρευνα. Το αστυνομικό τμήμα ζήτησε συγγνώμη με ανακοίνωσή του.

Villa Rica

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βίλα Ρίκα, Μάικλ Μανσούρ

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βίλα Ρίκα, Μάικλ Μανσούρ, δήλωσε πάντως ότι οι «στόχοι με μαύρους άνδρες χρησιμοποιούνται σε όλη την πολιτεία (Τζόρτζια) για εκπαίδευση και ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος το τμήμα χρησιμοποίησε επίσης άλλους στόχους που απεικονίζουν άτομα που είναι λευκοί και Ασιάτες». 

Villa Rica


Η ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Βίλα Ρίκα 

«Το Αστυνομικό Τμήμα της Βίλα Ρίκα προσπαθεί να έχει επίγνωση του πώς η σχέση μας με τα μέλη της κοινότητάς μας έχει άμεσο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητά μας στην κοινότητα που υπηρετούμε. Αυτό περιλαμβάνει τη στάση μας να είμαστε δίκαιοι με όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τους παράγοντες της ανθρώπινης ποικιλομορφίας τους. Οι στόχοι που χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη τάξη πυροβόλων όπλων μας απεικονίζουν ρεαλιστικές ανθρώπινες εικόνες και ήταν μέρος ενός πακέτου που περιελάμβανε εικόνες-στόχους ανθρώπων από διάφορες εθνοτικές ομάδες. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να είμαστε χωρίς ευαισθησία, εμπρηστικοί ή προσβλητικοί για κανέναν. Ωστόσο, σεβόμαστε τις ειλικρινείς απόψεις των συμπολιτών μας και ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή προκαλέσαμε. Προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσουν ένα από τα επόμενα μαθήματα πυροβόλων όπλων πολιτών και να μοιραστούν μαζί μας μια θετική εμπειρία». 

Πηγή: skai.gr