Hope Team: Eλπίδα σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσα από το μπάσκετ στην Κύπρο

Μέσα από την ομάδα, οι παίχτες βρίσκουν μια χαραμάδα ελπίδας για την ένταξή τους στην κοινωνία μας.

Ο αθλητισμός μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για ενσωμάτωση, ανακούφιση, προαγωγή της υγείας και ανθρώπινη σύνδεση, αναφέρει το ρεπορτάζ της DW.

H Hope Team είναι μια ανδρική ομάδα μπάσκετ που δημιουργήθηκε από τον προπονητή Κώστα Εγκλέτζο. Αποτελείται από 15 πρόσφυγες και μετανάστες και 3 προπονητές και όλοι ενώνουν τις προσπάθειές τους για να παρέχουν έναν ασφαλή χώρο στους μετανάστες αθλητές, να εξερευνήσουν τα ταλέντα τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον κυπριακό πολιτισμό μέσω του αθλητισμού.

Η πρωτοβουλία διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στην υποστήριξη των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων.

«Βλέπεις την χαρά στο πρόσωπό τους που κάνουν αυτό που αγαπούν», λέει ο προπονητής της Hope Team, Κώστας Εγγλέζος και προσθέτει:

«Για τα ίδια τα παιδιά όμως που έχουν όνειρα για κάτι παραπάνω όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, βλέπω φοβερή εξέλιξη».

«Ένας φίλος του πατέρα μου με βοήθησε να φύγω από τη χώρα για να μην μου κάνουν κακό, να μην με σκοτώσουν.. Με έσωσε από τις απειλές», λέει ένας από τους καλαθοσφαιριστές της Hope Team.

Πηγή: skai.gr