Γουότερς: «Συντριπτικά προφανείς» οι ομοιότητες ναζιστικής Γερμανίας και Ισραήλ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα σφοδρή κριτική κατά του Ισραήλ που εξαπέλυσε ο πρώην τραγουδιστής των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος παραλλήλισε το εβραϊκό κράτος με τη ναζιστική Γερμανία, κάνοντας λόγο για «συντριπτικά προφανείς» ομοιότητες, με τα θύματα όμως αυτή τη φορά να είναι «ο παλαιστινιακός λαός».

Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο περιοδικό Counter Punch , ο Γουότερς κατηγόρησε επίσης το Τελ Αβίβ πως ιστορικά εμποδίζει μία συμφωνία για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους, ακολουθώντας μία στρατηγική «Μεγάλου Ισραήλ», και αντιμετωπίζοντας τους Παλαιστίνιους ως «υπανθρώπους».

Σύμφωνα με το Γουότερς, στα μάτια του «παράξενου» ραββινάτου όλοι οι μη Εβραίοι υπάρχουν «για να τους υπηρετούν [...] Πιστεύουν πως οι ντόπιοι λαοί [της Παλαιστίνης], τους οποίους εκδίωξαν το 1948 και συνεχίζουν να διώχνουν έκτοτε, είναι υπάνθρωποι».

Τέλος, ο τραγουδιστής των Πινκ Φλόιντ στάθηκε στην «εξαιρετική δύναμη» που έχει το «εβραϊκό λόμπι», ακόμα και στην μουσική βιομηχανία. «Έχω μιλήσει με ανθρώπους που είναι κατατρομαγμένοι πως εάν σταθούν στο πλευρό μου, θα τους ...».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ