Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο Χαφτάρ συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός

Ο στατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας από τη Βεγγάζη, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Μάας ταξίδεψε στη Λιβύη προκειμένου να πείσει τόσο τον Χαλίφα Χαφτάρ όσο και τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ να συμμετέχουν στην Σύνοδο του Βερολίνου για την Λιβύη που έχει προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Κυριακή.

«Ο στρατάρχης Χάφταρ διατύπωσε την ετοιμότητά του να συμβάλει στην επιτυχία της Διάσκεψης της Λιβύης στο Βερολίνο και είναι πρόθυμος να συμμετάσχει. Επανέλαβε τη δέσμευσή του να τηρηθεί η υπάρχουσα εκεχειρία», αναφέρει στο Twitter το γερμανικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τον Μάας, που έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συναντήσεις που είχε στη Βεγγάζη.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγιεζ αλ Σάρατζ ανακοίνωσε νωρίτερα του ότι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Θα είμαστε παρόντες στο Βερολίνο» δήλωσε ο Σάρατζ κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με μέλη του υπουργικού συμβούλιου του και άλλους αξιωματούχους.

Πηγή: skai.gr