Κλείσιμο

Γερμανική FAZ: Συμμαχία των 6 κατά κατά Ερντογάν - Πώς θα κέρδιζαν από τον α' γύρο

Η ανάλυση της γερμανικής εφημερίδας για τις επερχόμενες τουρκικές εκλογές.

«Ενωμένοι κατά του Ερντογάν». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που αναφέρεται στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία, όπου έξι κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν σχηματίσει μια συμμαχία για να μπορέσουν να νικήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβουν σε αυτή το φιλοκουρδικό κόμμα (HDP). Το άρθρο βλέπει τα πράγματα από την «οπτική γωνία» του HDP και φιλοξενεί τις δηλώσεις του συμπροέδρου του κόμματος, Μιτχάτ Σανκάρ.

«Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις και τα επτά κόμματα της αντιπολίτευσης θα συγκέντρωναν πάνω από το 60%» αναφέρει ο αρθρογράφος.

«Έτσι θα μπορούσαν να κερδίσουν τον Ερντογάν από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία την άνοιξη του 2019 έδειξαν ότι ο Ερντογάν ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, δεν είναι πλέον ανίκητος. Χωρίς το HDP ωστόσο μια αλλαγή εξουσίας θα ήταν πολύ δύσκολη, λέει ο πρόεδρος του κόμματος.Όμως το HDP απειλείται με απαγόρευση, η διαδικασία εκκρεμεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο.Αλλά ο Σανκάρ δεν φαίνεται να εντυπωσιάζεται. Το κόμμα του είναι αποφασισμένο να συμμετάσχει στις εκλογές».

Πηγή: DW / Ιωσηφίνα Τσαγκαλίδου