Γερμανία: Τρομοκρατικές επιθέσεις Χαμάς στο Ισραήλ- Δε θα ανεχτούμε αντισημιτικές διαδηλώσεις

«Τρομοκρατικές επιθέσεις» χαρακτήρισε η Γερμανία εκτίμησε τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τους ισλαμιστές της Χαμάς προς το Ισραήλ στέλνοντας σαφή προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχτεί «αντισημιτικές διαδηλώσεις» στο έδαφός της.

«Οιαδήποτε επίθεση σε συναγωγή, οιαδήποτε ζημιά σε εβραϊκά σύμβολα δείχνει πως δεν πρόκειται για κριτική σε ένα κράτος, στην πολιτική μιας κυβέρνησης, αλλά επίθεση και μίσος εναντίον μιας θρησκείας και εκείνων οι οποίοι ανήκουν σε αυτήν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Εκείνοι που χρησιμοποιούν τις διαδηλώσεις αυτές για να κραυγάσουν το μίσος τους για τους Εβραίους καταχρώνται το δικαίωμα να διαδηλώνουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι «η δημοκρατία μας δεν θα ανεχθεί τις αντισημιτικές διαδηλώσεις». 

Το κεντρικό συμβούλιο των Εβραίων της Γερμανίας ζήτησε την Τετάρτη καλύτερη προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων στη χώρα μετά το κάψιμο ισραηλινών σημαιών μπροστά από δύο συναγωγές σε σχέση με τις ένοπλες ισραηλινοπαλαιστινιακές συγκρούσεις.

Συγκεντρώσεις υποστήριξης στους Παλαιστινίους προγραμματίζονται για αύριο Σάββατο στο Βερολίνο.

Το βράδυ της Τρίτης, σημαίες του εβραϊκού κράτους κάηκαν μπροστά σε δύο συναγωγές στη Βόνη και στο Μίνστερ.

Το βράδυ της Δευτέρας, η αστυνομία του Ντίσελντορφ είχε ειδοποιηθεί ότι άγνωστοι προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε μια αναμνηστική πλάκα που θυμίζει ότι άλλοτε στο σημείο αυτό υπήρχε μια συναγωγή.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται εν μέσω κλιμάκωσης των βιαιοτήτων ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας με αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού σε αυτόν τον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακο όπου από τη Δευτέρα βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική κλιμάκωση με τους ισλαμιστές της Χαμάς, που ασκούν την εξουσία, προκαλώντας τουλάχιστον 100 θανάτους.

Οι εκτοξεύσεις ρουκετών της Χαμάς προς το Ισραήλ είναι «τρομοκρατικές ενέργειες», εκτίμησε ο Ζάιμπερτ.

«Πρόκειται για τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν μόνο ένα σκοπό: να σκοτώσουν αδιάκριτα και αυθαίρετα ανθρώπους και να διασπείρουν τον φόβο», είπε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει «το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα εναντίον των επιθέσεων αυτών».

Κατέληξε δε ότι αυτά τα πυρά ρουκετών πρέπει να σταματήσουν αμέσως. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ