Bild: Συνελήφθη 29χρονος τζιχαντιστής στη Γερμανία - Σχεδίαζε επίθεση σε συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ

O 29χρονος φέρεται να σκόπευε να ρίξει το φορτηγό σε πλήθος σε διαδήλωση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία - Ερωτήματα αν είναι "μοναχικός λύκος" 

Στη σύλληψη του 29χρονου τζιχαντιστή στο Ντούισμπουργκ, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, προχώρησαν την Τρίτη οι γερμανικές αρχές, καθώς σχεδίαζε επίθεση με φορτηγό σε συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ.

Μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να έδωσε στους Γερμανούς ερευνητές την πληροφορία για τον 29χρονο με το ψευδώνυμο "Οσάμα, ο Γερμανός"

Σύμφωναμε τη Bild, το 2017 είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλακή για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

O 29χρονος (Ταρίκ Σ.) φέρεται να σκόπευε να οδηγήσει το φορτηγό σε πλήθος που θα είχε συγκεντρωθεί σε διαδήλωση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η τρομοκρατική επίθεση του ισλαμιστή των Βρυξελλών φαίνεται ότι είχε επίδραση στον δράστη του Ντούισμπουργκ. Ο Τάρικ Σ. «σε αυτό το πλαίσιο επαίνεσε τον εισβολέα των Βρυξελλών και εμπνεύστηκε από τις ενέργειές του στις 16 Οκτωβρίου 2023».

Ο ύποπτος για τρομοκρατία πρόκειται να ανακριθεί και το διαμέρισμά του να ερευνηθεί. Οι ερευνητές θέλουν να βρουν περαιτέρω στοιχεία για τον σχεδιασμό της επίθεσης στο διαμέρισμα, ενώ πρέπει επίσης να διευκρινίσουν αν ο ισλαμιστής ήθελε να δράσει μόνος του ή έχει συνεργούς.

Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος απηύθυνε κάλεσμα σε υποστηρικτές του να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, μέσω βίντεο - που δημοσιοποιήθηκε σε προπαγανδιστικό κανάλι της τζιχαντιστικής οργάνωσης - στο οποίο διακρίνεται μεταξύ άλλων ο τρομοκράτης των Βρυξελλών, Αμντεσλάμ Λασουέντ.

Πηγή: skai.gr