Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων αποκαλύπτει: «Με πλησίασαν κι εμένα από το Κατάρ»

«Στους περισσότερους από εμάς δεν έδωσαν βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα», είπε. «Αλλά ξέρουμε τι σημαίνει ψάρεμα»

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Λέιλα Τσάιμπι, στο φόντο των αποκαλύψεων για τo QatarGate, ανέφερε πως και οι Καταριανοί πλησίασαν και την ίδια.

«Στους περισσότερους από εμάς δεν έδωσαν βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα», είπε. «Αλλά ξέρουμε τι σημαίνει ψάρεμα: το ψάρεμα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται, που μας δίνει δολώματα σαν να μας ψαρεύουν» ανάφερε χαρακτηριστική η ευρωβουλευτής, σύμφωνα με το Politico.

Η ίδια θυμήθηκε το πώς ένιωθε όταν έγινε η αρχική προσέγγιση από το Κατάρ μόλις αυτή την εβδομάδα και επίσης ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

«Έλαβα αυτό στο γραμματοκιβώτιό μου στο κοινοβούλιο χθες: με προσκάλεσε η πρεσβεία του Κατάρ να πάω σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στις Βρυξέλλες», είπε. «Δύο εβδομάδες πριν, κλήθηκα να πάω στο ίδιο το Κατάρ και να επισκεφθώ τα γήπεδα και να συναντήσω τα συνδικάτα και να δω πώς το Κατάρ είχε υιοθετήσει μια σειρά μέτρων για να ενισχύσει την κοινωνική προστασία και τις συνθήκες εργασίας». πρόσθεσε. 

Η Τσάιμπι ζήτησε μεταρρυθμίσεις εντός του Κοινοβουλίου.

«Πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτού, ώστε το αχαλίνωτο λόμπι και η διαφθορά να μην είναι πλέον σαν ένα ψάρι στο νερό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr