«Στοπ» σε ρωσικό εμπορικό πλοίο από την Γαλλία, στο πλαίσιο των κυρώσεων

Οι γαλλικές αρχές σταμάτησαν ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε οχήματα προς την Αγία Πετρούπολη και για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ανήκε σε μια ρωσική εταιρεία, η οποία στοχοθετείται από τις κυρώσεις που έλαβε η ΕΕ σε βάρος της Μόσχας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η Μόσχα ζήτησε εξηγήσεις από το Παρίσι για την κατάσχεση.

Ένα σκάφος των τελωνειακών αρχών, με τη στήριξη ενός ταχύπλοου του λιμενικού και ενός περιπολικού σκάφους του πολεμικού ναυτικού, συνόδευσαν το φορτηγό πλοίο Baltic Leader, που είχε αποπλεύσει από τη Ρουέν με ρωσική σημαία, προς το λιμάνι της Βουλώνης, διευκρίνισε η Βερονίκ Μανίν, αξιωματικός επικοινωνίας των περιφερειακών λιμενικών αρχών.

Για το πλοίο μήκους 127 μέτρων «υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα τα οποία στοχεύονται με κυρώσεις», διευκρίνισε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας πως αυτό το μέτρο, που αποτελεί μια ένδειξη «αποφασιστικότητας», είναι «σπάνιο» σε αυτήν την περιοχή.

Σύμφωνα με την αξιωματικό, έλεγχοι διεξάγονται από τις τελωνειακές αρχές.

Εξηγήσεις ζητά η Ρωσία από τη Γαλλία για την κατάσχεση του ρωσικού πλοίου

Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία ζητά εξηγήσεις από τις γαλλικές αρχές σχετικά με την κατάσχεση ενός ρωσικού εμπορικού πλοίου στη Μάγχη, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την πρεσβεία.

Πηγή: skai.gr