Κλείσιμο

Σκάνδαλο μεγατόνων στο γαλλικό ποδόσφαιρο: Ο ιδιοκτήτης της Παρί, Κελαϊφί ελέγχεται για συμμετοχή σε απαγωγή και βασανισμό

Το φερόμενο ως θύμα υπέβαλε καταγγελία πριν από αρκετούς μήνες, δηλώνοντας ότι είχε βασανιστεί στο Κατάρ το 2020 επειδή είχε στην κατοχή του έγγραφα που περιείχαν «ευαίσθητου χαρακτήρα» πληροφορίες για τον Αλ-Κελαϊφί

Σκάνδαλο μεγατόνων στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Τρεις ανακριτές στο Παρίσι διορίστηκαν τη Δευτέρα για να εξετάσουν τις κατηγορίες για απαγωγή και βασανιστήρια κατά του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, ο οποίος είναι ύποπτος για μια υπόθεση απαγωγής και βασανιστηρίων με θύμα τον γαλλοαλγερινό λομπίστα Tayeb Benabderrahmane, στο Κατάρ.

Ο Benabderrahmane υπέβαλε καταγγελία πριν από αρκετούς μήνες, δηλώνοντας ότι είχε βασανιστεί στο Κατάρ το 2020 επειδή είχε στην κατοχή του στοιχεία (ψηφιακά έγγραφα) που περιείχαν «ευαίσθητου χαρακτήρα» πληροφορίες για τον Αλ-Κελαϊφί.

Ο Benabderrahmane υποστηρίζει πως τον απήγαν τον Ιανουάριο του 2020 και ύστερα τον βασάνιζαν για 6 μήνες, ενώ τα έγγραφα φαίνεται ότι αφορούν την απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ ή και την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη Μέση Ανατολή για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2026 και 2030 στον όμιλο BeIN Media – ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Καταριανός μεγιστάνας. 

Ο Αλ-Kελαϊφί αρνείται πάντως όλες τις κατηγορίες εναντίον του - δηλώνοντας ότι «η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της».

Οι δικηγόροι του Benabderrahmane, δήλωσαν «πολύ ικανοποιημένοι» με την απόφαση να διερευνηθεί η υπόθεση. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο πραγματικός φάκελος αυτής της ιστορίας αποτελεί επιτέλους αντικείμενο έρευνας από τη γαλλική δικαιοσύνη» δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο. 

Πηγή: thesun.co.uk