Κλείσιμο

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Διαδηλωτές φέρεται να πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα μεταξύ αστυνομικών και γάλλων διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην πλατεία Κονκόρντ, σε μικρή απόσταση από το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Επεισόδια

Ένας ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters είπε ότι είδε κάποιους διαδηλωτές να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Επεισόδια

Περίπου 1.500 νέοι ξεχύθηκαν στους δρόμους σήμερα μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν, ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια κάνοντας χρήση ενός ειδικού άρθρου του Συντάγματος, καθώς δεν διέθετε την αναγκαία πλειοψηφία για να το περάσει από την Εθνοσυνέλευση.

Επεισόδια

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μανού, Μανού, με το 49.3 ή όχι, τη μεταρρύθμισή σου δεν τη θέλουμε» ή «Η Εθνοσυνέλευση μπορεί να ψηφίσει, ο δρόμος θα την καταργήσει» (σ.σ. τη μεταρρύθμιση) οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την περιοχή όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, όπως ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην κινητοποίηση μετείχαν εκπρόσωποι πολλών νεολαιίστικων οργανώσεων. «Ο στόχος είναι να πάμε μέχρι την Εθνοσυνέλευση για να ακουστεί η φωνή των νέων», είπε η Ελεονόρ Σμιτ, η εκπρόσωπος του κινήματος. Για τον Ματίς Αβερσένκ, 23 ετών, μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης NPA, «η κυβέρνηση προτίθεται να περάσει (τη μεταρρύθμιση) δια της βίας. Ό,τι και αν γίνει στο Κοινοβούλιο, ο δρόμος μπορεί να το ανατρέψει και θα το ανατρέψει».

Επεισόδια

Πηγή: skai.gr