Φόβοι για κύματα μεταναστών και στην Κύπρο – Επικοινωνία Αναστασιάδη - Μητσοτάκη 

Φόβοι για κύματα μεταναστών και στην Κύπρο – Επικοινωνία Αναστασιάδη - Μητσοτάκη 

Εντείνονται οι φόβοι για κύματα μεταναστών και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Εκατό άτομα στην πράσινη γραμμή ζητούν πολιτικό άσυλο ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Ο κ. Κούσιος πρόσθεσε πως «έχουμε πληροφόρηση και για νέα ρεύματα προσφύγων από την Τουρκία». 

Πρώτη ενημέρωση αναφέρει ότι πρόκειται για 106 άτομα αφρικανικής καταγωγής τα οποία προήλθαν από τις κατεχόμενες περιοχές. 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία για το μεταναστευτικό με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέπτεται αυτή τη στιγμή την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου με τη συνοδεία αξιωματούχων της ΕΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Παράλληλα έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα το μεταναστευτικό. 

Ανησυχία εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης, σε ό,τι αφορά τις ροές μεταναστών από την Τουρκία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου.

«Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια αύξηση την τελευταία διετία της τάξης του 320 % στη ροή προσφύγων, ξέρουμε όλοι ότι ο αριθμός των προσφύγων στην Κύπρο έχει φτάσει στο 3,.5% του πληθυσμού μας και όλοι γνωρίζουμε ότι οι υποδομές μας δεν είναι αρκετές για να υποδεχθούν μεγάλους αριθμούς προσφύγων. Υπάρχει σχεδιασμός και για αυτό το θέμα. Είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει τη διυπουργική σήμερα» τόνισε. 


Πηγή: sigmalive.com

Πηγή: skai.gr