ΚΑΙΡΟΣ

Φωτιές στην Ισπανία

Μια πυρκαγιά σε δάσος της Αραγονίας (βόρεια) προκάλεσε ένα θύμα, το πρώτο από πυρκαγιά στην Ισπανία το 2007, ενώ δυο σημαντικές πυρκαγιές που πλήττουν τα Κανάρια νησιά τις τελευταίες ημέρες τίθενται πλέον υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μια γυναίκα μέλος ομάδας κατάσβεσης πυρκαγιάς, που προσπαθούσε να σβήσει μια μεγάλη φωτιά στην κοινότητα Τόρες ντε λας Αρκας (Αραγονία) έχασε τη ζωή της, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της.

Η γυναίκα αυτή, ηλικίας 44 ετών, πέθανε από τα τραύματα που υπέστη κατά την πτώση της από ένα δένδρο, διευκρινίζει από την πλευρά του το πρακτορείο Europa Press.

\Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και η εργασία συνεχίζεται για να μπορέσουμε να ελέγξουμε, έως το τέλος της ημέρας, την πυρκαγιά που κατάκαψε περίπου 1500 εκτάρια\, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης της Αραγονίας.

Οι δυο πυρκαγιές στην Τενερίφη και τα Μεγάλα Κανάρια επηρέασαν μια συνολική περίμετρο περίπου 35.000 εκταρίων και χρειάστηκε να απομακρυνθούν προσωρινά από την περιοχή περίπου 13.500 άνθρωποι χωρίς όμως να υπάρξει κανένα θύμα.

Πηγή: skai.gr