Forbes: Οι ισχυρότερες γυναίκες του 2019 - Στην κορυφή η Μέρκελ - Στη λίστα και η Γκρέτα

Λίγο πριν φύγει και αυτό το έτος δημοσιεύτηκε από το Forbes η καθιερωμένη λίστα με τις σημαντικότερες γυναίκες από όλο τον κόσμο, σε τομείς όπως η πολιτική, οι επιχειρήσεις και η ψυχαγωγία.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά την κορυφαία θέση στη λίστα έλαβε η Μέρκελ με το περιοδικό να σχολιάζει πώς όρθωσε ανάστημα στον Ντόναλντ Τραμπ.  

Η δεύτερη θέση ανήκει στην Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία προηγουμένως ήταν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην τρίτη θέση η αμερικανίδα Νάνσι Πελόζι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι στην 4η θέση ενώ η Μαίρη Μπάρα, CEO της αμερικανικής General Motors είναι στην 5η. 

Η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει επίσης 23 νέες αφίξεις όπως η τραγουδίστρια Ριάνα στη θέση 61 αλλά και η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που ολοκληρώνει τη λίστα με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. Πολλά ακόμη είναι τα γνωστά ονόματα στη λίστα. Η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. βρίσκεται στην 6η θέση, η τηλεοπτική σταρ Όπρα Γουίνφρεϊ καταλαμβάνει την 20η θέση, η Βασίλισσα Ελισάβετ στη θέση 40 και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ στην 71η θέση.  

Δείτε ολόκληρη την λίστα του Forbes εδώ

Πηγή: skai.gr