Φιρμάνι Ερντογάν στην Τουρκία: Απαγορεύεται πλήρως το άτμισμα 

Στην απαγόρευση του ατμίσματος στην Τουρκία προχωρά η κυβέρνηση Ερντογάν. «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα απαγορευθούν πλήρως» διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

«Το υπουργείο επεξεργάζεται ορισμένους νέους κανονισμούς και τροποποιήσεις του νόμου, ανέφερε ο Κότζα την Τρίτη κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο κοινοβούλιο που σηματοδότησε την έναρξη του νέου νομοθετικού έτους.

«Το (ηλεκτρονικό τσιγάρο) θα απαγορευτεί, περιλαμβανομένης της εισαγωγής του (προϊόντα) στη χώρα. Εργαζόμαστε σε έναν νομοθετικό κανονισμό. Οι περιγραφές των ανοιχτών και κλειστών χώρων θα μπορούσαν να αποσαφηνιστούν με μια οδηγία, αλλά θα προχωρήσουμε και σε κάποιους κανονισμούς μέσω τροποποιήσεων του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων» εξήγησε.

Ο τούρκος υπουργός Υγείας επέκρινε επίσης το γεγονός ότι στη γείτονα οι καλύτεροι χώροι σε εστιατόρια και άλλους χώρους διασκέδασης προορίζονται για τους καπνιστές. «Θα υπάρξει μια νέα προσέγγιση για να περιγράψουμε τους υπαίθριους χώρους ώστε να κατανοήσουμε πώς πρέπει να είναι ένας ανοιχτός χώρος» σημείωσε ο Κότζα. 

Πηγή: skai.gr