Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες

Εξακολουθούν να αναζητούνται είκοσι αγνοούμενοι    

Κατολίσθηση που σημειώθηκε σε πρανή ποταμιού στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ άλλοι τρεις κηρύχθηκαν αγνοούμενοι στις νότιες Φιλιππίνες, αυξάνοντας στους 33 τους νεκρούς από τις πλημμύρες που πλήττουν τις Φιλιππίνες. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνθρωποι που ψάρευαν χθες σε ποτάμι στην επαρχία Ανατολική Νταβάο, στη νήσο Μιντανάο,  καταπλακώθηκαν καθώς το σημείο όπου βρίσκονταν χτυπήθηκε από κατολίσθηση.

Ανασύρθηκε το πτώμα 62χρονου και είναι σε εξέλιξη έρευνες για να εντοπιστούν άλλοι τρεις άνθρωποι, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Μάτι, ο Ερνέστο Γκρέγορε.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό είκοσι ανθρώπων που αγνοούνται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε όλη τη χώρα, καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια  και πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργειών ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στην επαρχία Δυτική Μισάμις, στο νησί Μιντανάο, όπου χάθηκαν τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους πνίγηκαν, ανέφερε η υπηρεσία. Τα υπόλοιπα θύματα βρίσκονταν σε ακόμη επτά επαρχίες.

Οι Φιλιππίνες συγκαταλέγονται στις χώρες του κόσμου που χαρακτηρίζονται πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής. Επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες που πλήττουν το αρχιπέλαγος κάθε χρόνο θα γίνονται ολοένα σφοδρότερες, στο μέτρο που η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ