Ελπιδοφόρος: Ιστορική η θητεία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Ιστορική χαρακτήρισε τη θητεία της εκλιπούσης Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, μέλους του ανωτάτου δικαστηρίου των ΗΠΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Eλπιδοφόρος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τη θητεία της στο ανώτατο δικαστήριο ως ιστορική, υπογράμμισε ότι όλη η Αμερική αναγνωρίζει τον καθοριστικό και κομβικό της ρόλο σε κρίσιμες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου και ότι προσεύχεται ώστε η δικαιοσύνη, για την επικράτηση της οποίας αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή, να υπερισχύσει για όλους τους ανθρώπους.

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών κορών της, της Πίστης, της Ελπίδας και της Αγάπης αναφέρθηκε εξάλλου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με  άλλη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημείωσε, τα ονόματά τους ξεκαθαρίζουν όλα όσα η πραγματική σοφία θα φέρει στη ζωή μας: πίστη για να ζούμε, ελπίδα για να ονειρευόμαστε και αγάπη για να ξεπεράσουμε τα γήινα και να γευτούμε την ευλογία του Θεού. 

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχήθηκε «σε όλους τους εξ Αβραάμ αδελφούς μας», με το ξεκίνημα της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, Ροσχασανά, «κάθε ευλογία για το νέο έτος και το κάλεσμα του Σοφάρ να αφυπνίσει όλη την ανθρωπότητα και να ξυπνήσει μέσα μας την αγάπη για τον Θεό και για τον διπλανό μας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ