Κλείσιμο

Ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου: Η Κυριακίδου δρομολογεί δράσεις για ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη

Τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του γυναικείου καρκίνου θα παρουσιάσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης για όλες: Γυναίκες και καρκίνος — Ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου».

Η εν λόγω εκδήλωση έχει στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο και να ανακοινώσει τις τελευταίες δράσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της Κομισιόν.

Μάλιστα, θα δώσουν το παρών άτομα που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και εμπειριών, μεταξύ των οποίων άτομα που έχουν βιώσει τον καρκίνο, αλλά και άνθρωποι που χαράσσουν πολιτικές, επαγγελματίες υγείας και ευρωπαϊκών οργανώσεων κατά του καρκίνου.

Με αφορμή αυτή την πρτωτοβουλία, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι «όταν, πριν από ένα χρόνο, εγκαινιάσαμε το σχέδιο "Η Ευρώπη κατά του καρκίνου", δεσμευθήκαμε να διαθέσουμε σημαντικούς πόρους για την αντιμετώπιση των ανησυχητικών ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όσον αφορά στην πρόσβαση στην πρόληψη, τη θεραπεία και την περίθαλψη σε ολόκληρη την ΕΕ».

Πρόσθεσε δε ότι μόνο το 2020, περισσότερες από 550.000 γυναίκες πέθαναν από καρκίνο και πάνω από 1,2 εκατ. γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνο στην ΕΕ.

«Οι καρκίνοι που πλήττουν κυρίως τις γυναίκες παρουσιάζουν ιδιαίτερες προκλήσεις όσον αφορά την παγκόσμια ισότητα στον τομέα της υγείας. Με το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι πάντες θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, ανεξάρτητα από το φύλο και τον τόπο διαμονής τους. Το σχέδιο μας για την καταπολέμηση του καρκίνου είναι ο ευρωπαϊκός χάρτης πορείας που κάνει τη διαφορά στη ζωή των καρκινοπαθών και των συγγενών τους», κατέληξε. 

Έλένα Παπαδημητρίου 

Πηγή: skai.gr