Eταιρεία προσφέρεται να σε θάψει ζωντανό έναντι 57.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά διατίθεται σε δύο πακέτα: την «online κηδεία» και την κηδεία «φουλ- πακετό»

Μια ρωσική νεοσύστατη εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της τη μοναδική ευκαιρία να οργανώσουν την κηδεία τους- και πιο συγκεκριμένα μια προσομοίωση αυτής- έχοντας την δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία του να θάβονται ζωντανοί για 3,5 εκατομμύρια ρούβλια ή αλλιώς λίγο περισσότερα από 57.000 ευρώ.

Οι πελάτες θα ανακαλύψουν έτσι κρυμμένα ταλέντα, «ψυχικές ικανότητες» και θα βοηθηθούν στο να διαχειριστούν τους «φόβους και τα άγχη» τους με τον θάνατο καθώς έτσι δοκιμάζεται η θέλησή τους να ζήσουν, δήλωσε η ιδρύτρια της start-up, Yekaterina Preobrazhenskaya στον ραδιοφωνικό σταθμό Govorit Moskva.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το φιλόδωρο εγχείρημα τις λίγες μέρες νωρίτερα περιγράφοντας τις ψεύτικες κηδείες ως «πραγματικό σύμβολο της μάχης για τον εαυτό σου και το δικό σου ευτυχισμένο μέλλον».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το περιοδικό Moskvich, η προσφορά διατίθεται σε δύο πακέτα: την «online κηδεία» και την κηδεία «φουλ- πακετό» 

Το πρώτο πακέτο, το οποίο κοστίζει 600.000 ρούβλια (15.635 δολάρια), διαφημίζεται ως «θεραπεία άγχους για φόβους και ανησυχίες» και υπόσχεται να επιτρέψει στον πελάτη να «κλείσει κεφάλαια» στη ζωή του, να υποβληθεί σε «θεϊκή θεραπεία» και «να αναστηθεί από τις στάχτες». 

Όσοι επιλέξουν το πακέτο "πλήρους ταφής" θα έχουμ μια πλήρη κηδεία που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις θρησκευτικές προτιμήσεις τους.

Ο πελάτης θα τοποθετηθεί σε ένα φέρετρο και θα ταφεί για έως και 60 λεπτά.

Οι πελάτες αναμένεται να βγουν από το φέρετρο με μια ανανεωμένη «επιθυμία να ζήσουν» και θα μπορούν επίσης να κρατήσουν το φέρετρό τους ως αναμνηστικό.

«Αυτή η διαδικασία θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε τη ζωή σας και να την αγαπήσετε, να κατανοήσετε την αποστολή σας και να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές σας», είπε η Preobrazhenskaya στο Govorit Moskva.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανάρτησή της στο Instagram, η Preobrazhenskaya εξήγησε ότι είναι απολύτως ασφαλές να θαφτεί κανείς ζωντανός, υποστηρίζοντας: «Δεν σκοπεύουμε να εκθέσουμε τους πελάτες μας σε αδικαιολόγητο κίνδυνο. Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι ο θαμμένος θα έχει αρκετό αέρα στο φέρετρο για περίπου 5,5 ώρες».

Πηγή: Themoscowtimes