Μετά το «Μητσοτάκης γιοκ» και «Turkey...γιοκ»: Ο Ερντογάν αλλάζει το όνομα της Τουρκίας

Μετά τη Γαλάζια Πατρίδα ο Τούρκος πρόεδρος οραματίζεται και τη... Διαστημική Πατρίδα τονίζοντας ότι θα υποστηρίξει τα δικαιώματα της Τουρκίας στους αιθέρες, στις θάλασσες και στο διάστημα. 

Το σε βάρος του κλίμα, το οποίο αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί να αντιστρέψει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλάζοντας μέχρι και το διεθνές όνομα της Τουρκίας και μιλώντας για δικαιώματα της χώρας του στο διάστημα. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μετά το «Μητσοτάκης...γιοκ», ο Τούρκος πρόεδρος σε χθεσινή του ομιλία, είπε και «Turkey...γιοκ» προαναγγέλοντας την αλλαγή του ονόματος της Τουρκίας από το αγγλικό Turkey στο τουρκικό Turkiye. 

«Κάναμε ένα επιπλέον συμβολικό αλλά και σημαντικό βήμα. Πλέον δεν υπάρχει το " Turkey'' αλλά το όνομα της χώρας είναι ῾᾽Τurkiye''», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, μετά τη Γαλάζια Πατρίδα ο Ερντογάν οραματίζεται και τη... Διαστημική Πατρίδα τονίζοντας ότι θα υποστηρίξει τα δικαιώματα της Τουρκίας στους αιθέρες, στις θάλασσες και στο διάστημα. 

«Όπως υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας σε ξηρά σε θάλασσες και στους αιθέρες έτσι είναι υποχρέωση για την τιμή μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα ης χώρας μας στο Διάστημα», σημείωσε. 

Πηγή: skai.gr