Εμπρηστικός Ερντογάν: Το Ορούτς Ρέις επέστρεψε – Δίνουμε την απαραίτητη απάντηση στους Έλληνες

«Το Oρούτς Ρέις επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο» δήλωσε την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, επιστρέφοντας στις… προκλήσεις. Κατηγόρησε μάλιστα με θράσος την Ελλάδα και την Κύπρο πως «δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους»!

Στη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «το σκάφος μας Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο πεδίο την απαραίτητη απάντηση στην Ελλάδα και την ‘’ελληνοκυπριακή διοίκηση’’, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκανστο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». 

Για τα Βαρώσια και τις αντιδράσεις μετά το άνοιγμα της παραλίας, ανέφερε προκλητικά ότι «ανήκουν στους Τουρκοκύπριους!»

Ανάλογη δήλωση είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, προκαλώντας την άμεση του Στέλιου Πέτσα μέσω του ΣΚΑΪ. 

Το ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και το Τζένγκις Χαν. 

O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα ότι θα επισκεφθεί το Σάββατο το γεωτρύπανο Φατίχ, για να ανακοινώσει νέα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. 

Πηγή: skai.gr