«Βραχυκυκλώνει» το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν: Θα πάθει σοκ η Σουηδία!

Ο διαχωρισμός μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας ίσως αποτελεί μια ακόμα τακτική κίνηση από πλευράς Ερντογάν για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των ΗΠΑ

«Θα πάθει σοκ η Σουηδία» υποστήριξε την Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ρεσιτάλ αδιαλλαξίας για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις τουρκικές εκλογές.  


«Στο ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ η Τουρκία ίσως να στείλει εντελώς διαφορετικό μήνυμα για την Φινλανδία, και η Σουηδία θα πάθει σοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Σχετικά με το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Εξάλειψαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Απλώς έδειξαν πόσο άτιμοι είναι»

«Η Τουρκία δέχεται σφοδρές πιέσεις για να ενταχθούν οι δύο χώρες στο ΝΑΤΟ, και υπό αυτές τις συνθήκες τα F-16 καθυστερούν, μετά το αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ για το θέμα» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο διαχωρισμός μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας ίσως αποτελεί μια ακόμα τακτική κίνηση από πλευράς Ερντογάν για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ. 

«Δεν μπορέσαμε να πάρουμε ακόμη και αυτά που έχουμε πληρώσει από χώρες που λέγαμε ότι είναι φίλοι μας και σύμμαχοι μας, δυστυχώς ακόμη και τώρα» σχολίασε προηγουμένως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αφήνοντας αιχμές κατά των ΗΠΑ για τα F-16. 

Βολές και κατά Σουηδίας – Φινλανδίας 

«Είπαν ότι θα βγάλουν από την Φινλανδία και την Σουηδία τους τρομοκράτες και θα άρουμε το εμπάργκο (οπλών) που είχαν επιβάλει στην Τουρκία. Τώρα απαιτούν από το κοινοβούλιο μας περιμένουν έγκριση για να συμμετέχουν αυτοί (Σουηδία, Φιλανδία) στο ΝΑΤΟ. Εμείς δεν λέμε κάτι, λέμε μόνο: ‘να κάνετε αυτό που πρέπει’, τόσο απλό είναι».

«Απέναντι στις ποταπές ενέργειες, εναντίον των ανήθικων και τους αναξιοπρεπείς οι οποίοι καίνε το Κοράνι υπάρχει η Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θα πρέπει να εκδώσετε τους ‘τρομοκράτες’ για να μπείτε στο ΝΑΤΟ» διεμήνυσε.

Πηγή: skai.gr