Στο στόχαστρο του Ερντογάν οι επιχειρηματίες σούπερ μάρκετ

Η συζήτηση για την ακρίβεια είναι έντονη στην Τουρκία, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τα σούπερ μάρκετ για τις υψηλές τιμές.

Το ζήτημα της ακρίβειας είναι καθημερινό πρόβλημα για την Τουρκία, την ώρα που ο μηνιαίος πληθωρισμός φτάνει στο 15%, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Η συζήτηση για την ακρίβεια είναι έντονη με την κυβέρνηση να κατηγορεί τα σούπερ μάρκετ για τις υψηλές τιμές.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ένωσης των σούπερ μάρκετ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τον πληθωρισμό, αλλά και τον Μπαχτσελί.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, εθνικιστές τον απείλησαν πως θα του «σπάσουν τα χέρια».

Ο Γκαλίπ Αρκάτς, πρόεδρος της ένωσης σούπερ μάρκετ Τουρκίας δήλωσε: «Tην ντομάτα ακόμη κι αν την παίρναμε δωρεάν το κόστος να φτάσει στο σουπερ μάρκετ φτάνει τις 7,5 λίρες. Βασικός λόγος είναι η παραγωγή δίχως σχέδιο, αύξηση κόστους παραγωγής και η εξάρτηση από το εξωτερικό».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε δηλώσει πως οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που κάνουν συνέχεια αυξήσεις πρέπει να ελεγχθούν για τις σχέσεις τους με την οργάνωση FETO (Γκιουλενιστές).

«Σε ηγέτες κομμάτων  που μας απειλούν με τις κατηγορίες τρομοκρατικής οργάνωσης FETO τους λέω 'ρε ανήθικοι, από εδώ και πέρα θα σας απαντώ με τον ίδιο τόνο'».

Πηγή: skai.gr