Επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν: Το μήνυμα του Τούρκου προέδρου για το φράγμα Καχόβκα

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Ο Ερντογάν πρότεινε σε Πούτιν - Ζελένσκι τη σύσταση διερευνητικής επιτροπής σχετικά με την έκρηξη στο φράγμα

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σκιά της καταστροφής του φράγματος Νόβα Καχόβκα, τονίζοντας ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη υποστήριξη για τον τερματισμό των συγκρούσεων. 

«Η διεξαγωγή διεξοδικής έρευνας για την έκρηξη του φράγματος που θα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας είναι σημαντική» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Πούτιν.  

«Θα μπορούσε να δημιουργηθεί διεθνής επιτροπή για τη διερεύνηση της έκρηξης. Ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε» σημείωσε σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. 

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ερντογάν πρότεινε και στον Ζελένσκι τη σύσταση διερευνητικής επιτροπής σχετικά με την έκρηξη στο φράγμα.

Οι πρόεδρος της Τουρκίας και της Ουκρανίας συζήτησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την καταστροφή του φράγματος, καθώς και για τη συμφωνία για τα σιτηρά. 

«Η Άγκυρα είναι έτοιμη να συμβάλει για τη διασφάλιση της ειρήνης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου» επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος στον Ουκρανό ομόλογό του στην τηλεφωνική επικοινωνία. 

Ο Ερντογάν πρότεινε στον Ζελένσκι τη σύσταση διερευνητικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον ΟΗΕ και την Τουρκία σχετικά με την έκρηξη στο φράγμα. 
 

Πηγή: skai.gr